Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Hoe verwarm je een zwembad?

Hoe verwarm je een zwembad?

Bijna niemand houd van een te koud bad. Wanneer je gaat zwemmen, wil je natuurlijk het liefst in een fijn warm bad stappen!
Een opzetzwembad of framezwembad kan je op meerdere manieren verwarmen.

1. Solarmat

De enige kosten die je hebt, zijn de kosten van de solarmat zelf. Dit is de meest goedkope optie. Je bent wel afhankelijk van het aantal zonuren! Op een frisse dag zal jouw zwembad dan ook minder worden opgewarmd dan wanneer het de gehele dag 30 graden is geweest. De verwarming gaat niet zo snel als bij een warmtepomp. Dit is wel de meest milieuvriendelijke optie die er is.

Voordelen: Geen extra kosten zoals energie, goed voor het milieu
Nadelen: Je bent afhankelijk van de zon, lange verwarmingstijd

2. Warmtepomp

Een warmtepomp is super makkelijk op het zwembad en de filterpomp aan te sluiten. Alleen de twee slangen moeten gekoppeld worden. Één slang wordt aangesloten op de filterpomp en de andere op het zwembad. Warmtepompen zijn zeer effectief en efficiënt in het verwarmen van het water. Je kunt eenvoudig zelf bepalen hoe warm je het water wilt hebben. Daarnaast zijn de meeste warmtepompen enorm energiezuinig, waardoor de verbruikskosten laag blijven. Sommige warmtepompen kun je eenvoudig zelf installeren, en bij de grotere varianten is vaak slechts een kleine aanpassing nodig voor de plaatsing. Warmtepompen behalen vaak al rendement bij een buitentemperatuur van ongeveer 15 graden.

Voordelen: Efficiënt, verlenging van de zwemperiode, gemakkelijk aan te sluiten
Nadelen: afhankelijk van kracht zwembadpomp

Wanneer je zwembad aan het opwarmen of uiteindelijk lekker op temperatuur is, wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk behouden! Zorg er altijd voor dat, wanneer het bad niet gebruikt word, deze ten alle tijden goed afgedekt is met een goed passende afdekhoes.