Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Hoe onderhoud je een sjoelbak?

Hoe onderhoud je een sjoelbak?

Hout en vocht zijn natuurlijk geen goede combi. Zorg er dus altijd voor dat je de sjoelbak ergens in een droge ruimte opbergt. Om de sjoelbak nog meer te beschermen kun je deze ook opbergen in een speciale sjoelbak hoes. Zo bescherm je de sjoelbak tegen vuil, stof en licht en blijft hij lang mooi.

Tip van ons! Nooit schoonmaken met schoonmaakmiddel, dat vind de sjoelbak echt niet fijn!

Sjoelbak glad = beter glijdende sjoelstenen
Een nieuwe sjoelbak is vast niet zo glad is als een oude. Dat klopt! Over je oude sjoelbak zijn al jaren sjoelstenen gegleden, wat het speelveld als het ware heeft gepolijst. Als je dus meer speelt zal de nieuwe sjoelbak vanzelf gladder worden.
Je kan ook Sjoelpoeder gebruiken om de oppervlakte gladder te maken.

Als het speelveld van je sjoelbak na verloop van tijd toch weer wat stroever wordt, zijn er meerdere manieren waarop je hem weer glad maakt:

  • Met meubelspray. Let op dat je meubelspray niet te vaak gebruikt, want dan wordt het speelveld vet en blijven de stenen plakken.

  • Fijn vogelzand.

  • Sjoelpoeder

Neem de sjoelbak af met vochtige doek en maak ‘m goed droog. Strooi daarna een klein beetje poeder of zand over het speelveld en laat een paar sjoelschijven door de sjoelbak glijden. Strooi zeker niet teveel! Een klein beetje is genoeg. Na een paar keer speelt je sjoelbak weer als nieuw.