Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Hoe onderhoud je een Space Scooter?

Hoe onderhoud je een Space Scooter?

De Space Scooter is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het is buitenspeelgoed dat aan slijtage onderhevig is. Onderhoud en controle zijn hierbij van essentieel belang. Je wilt je kind natuurlijk veilig op pad kunnen laten gaan! Advies is dus eerst goed te reinigen en vervolgens de ketting, lagers en tandwielen van smering te voorzien.

Wielen & lagers

Wielen en wiellagers zijn bijna vrij van onderhoud onder normale condities en omstandigheden. Maar het is altijd verstandig om als gebruiker de verantwoordelijkheid te nemen om ze wel periodiek te controleren. Check of alles nog goed vast zit en de wielen prettig draaien en dat wielen en lagers schoon zijn. Controleer met name of de wielen vastzitten. Deze kunt u, indien nodig, met de bijgeleverde inbussleutels vastdraaien.

Aandrijfas

Controleer de aandrijfas voor gebruik en verzeker dat er geen rare geluiden zijn. Indien er rare geluiden zijn, zet de Space Scooter dan op z’n kop en voeg dan een beetje kogellager olie toe aan de ruimte tussen de aandrijfas en de ketting. Wacht ± 5 minuten om de kogellager olie te laten intrekken. Elke maand dient er 3 tot 5 druppels kogellager olie te worden toegevoegd voor behoud en levensduur van de Space Scooter (ook in het geval zonder rare geluiden!)

Bekijk hier de verschillende onderhoudinstructie video's!