Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Waar gebruik je een bolderwagen voor?

Waar gebruik je een bolderwagen voor?

Een bolderwagen is een kar met 2 assen welke wordt voortgetrokken door mensen. Een bolderwagen wordt meestal gebruikt om kleine kinderen, boodschappen, kranten / folders en eventueel dieren mee te vervoeren. Enorm handig wanneer je bijvoorbeeld een dagje naar het strand gaat, wanneer je een krantenwijk loopt of bijvoorbeeld een dier hebt wat minder goed ter been is.

Er zijn meerdere varianten van bolderwagens beschikbaar

  • Houten bolderwagens: deze zijn robuust maar meestal niet inklapbaar. Deze houten bolderwagens kunnen een hoog gewicht dragen en zijn hierdoor uitermate geschikt om veel spullen en/of kinderen in te vervoeren.

  • Bolderwagens met massieve wielen en bolderwagens met luchtbanden. Massieve wielen zijn harder en gaan niet lek, terwijl luchtbanden opgepompt kunnen worden tot een bepaalde gewenste hardheid. Hierdoor zijn luchtbanden beter geschikt voor de meeste terreinen.

  • Opvouwbare bolderwagens: deze zijn ideaal wanneer je het mee wilt nemen in de auto. Eenmaal opgevouwen neemt deze bolderwagen weinig ruimte in beslag. Ook erg praktisch wanneer je het thuis wilt opbergen.

  • Er is zelfs een bolderwagen met koelbox beschikbaar!

Voordat je een bolderwagen gaat kopen, is het handig om te weten waarvoor je deze gaat gebruiken. Wil je de bolderwagen gebruiken voor op het strand, kies dan voor een bolderkar met brede wielen zodat deze niet vast komt te zitten in het zand. Wil je de bolderwagen gebruiken voor het vervoeren van kinderen, is het wellicht handig om een huif aan te schaffen, zodat ze in de schaduw kunnen zitten.