i.v.m. de huidige maatregelen, lopen leveringen extra vertraging op.

Machiavelli - Kaartspel

Spel Machiavelli Bekijk groter

15,95

Machiavelli is een spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakte .. lees meer

Meer details

Dit product is niet meer leverbaar.

Meer informatie

Machiavelli is een spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakter kruipen. Omdat het kiezen van deze personen in het geheim gebeurt, staan de spelers regelmatig voor verrassingen.

Er zijn 8 karakters in Machiavelli, waaronder bijvoorbeeld een moordenaar, een dief, een priester en een bouwmeester. Aan het begin van een ronde geven de spelers de karakterkaarten door en kiest iedereen er steeds één. Als iedereen een karakter heeft, begint de ronde en komen de karakters in een vaste volgorde aan de beurt. Als je aan de beurt bent, mag je inkomen nemen of een nieuwe gebouwenkaart kiezen (je begint het spel met 4 gebouwen in je hand). Daarna mag je nog een gebouw uit je hand voor je neerleggen als je dat kunt betalen. Daarnaast mag je de functie van jouw karakter uitvoeren. Zo kan een moordenaar een ander karakter voor deze ronde uitsluiten, de koopman krijgt extra geld en de bouwmeester mag 3 gebouwen neerleggen in plaats van 1.

Alle gebouwen zijn zoveel punten waard als de kosten ervan. Verder kun je bonuspunten verdienen als je als eerste 8 gebouwen hebt en voor het sparen van gebouwen van verschillende kleuren. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint!

Tactische speeltip(s)
Omdat sommige karakters geld geven voor gebouwen van een bepaalde kleur, hangt je keuze voor een groot deel af van de kaarten die je hebt gebouwd.

Verder is het altijd oppassen geblazen voor de moordenaar en de dief. Als je heel veel geld hebt, kun je er vrij zeker van zijn dat de dief jou probeert te bestelen. Dan is het verstandig om een karakter te kiezen waarvan de andere spelers niet verwachten dat je die hebt. De moordenaar kiest vaak een relatief sterk karakter zoals de dief of de koopman. Het is dus gevaarlijk om één van die kaarten te kiezen.

Het spel is afgelopen als een speler zijn achtste gebouw heeft gekocht. Zorg er dus voor dat je dit pas doet als je denkt dat je daarna de meeste punten hebt.

Regelverduidelijking:
Men kan er voor kiezen gebouwenkaarten, die men in een beurt niet kiest, niet af te leggen, maar onder de stapel te schuiven. Ook gebouwen, die door de Magiër worden afgelegd kan men onder de stapel schuiven. Gebouwen, die door de Condottière worden vernietigd komen wel op de aflegstapel.

Lees meer

Kenmerken

Eigenschappen
Doelgroep Jongens en meisjes
Leeftijd vanaf 10+
Artikelcodes
EAN: 8717249196686
Artikel nr.: 999-MAC01
  Artikel ref.: 1522

Productvideo

Product beoordelingen


Er zijn nog geen beoordelingen

Klantfoto's


Er zijn nog geen ingezonden foto's

Dus dit wordt hem?

Spel Machiavelli

Machiavelli - Kaartspel

Machiavelli is een spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakte .. lees meer

15,95

Voorraad: Dit product is niet meer leverbaar.