Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Wat te doen bij bruin zwemwater?

Er kunnen 2 oorzaken zijn. Er kan teveel ijzeroxide in het water zitten waardoor het water bruin is. Als de wanden en de bodem glibbering zijn heb je te maken met bruine alg.

Bruin water voorkomen?

Om te voorkomen dat je zwembadwater bruin wordt raden we je aan meerdere keren per week de PH-waarde en het chloorgehalte van je zwembadwater te controleren en bij te sturen met de juiste chemicaliƫn.

Bruin zwembadwater weer helder krijgen?

Als het zwembad glibberig is zit er bruine alg in het water. Dit kan je met de onderstaande stappen oplossen. Als het zwembad niet glibberig is zit er teveel ijzeroxide in. In dit geval is de enige oplossing het zwembad leeg laten lopen, schoonmaken en opnieuw te vullen.

Test de waterwaardes op Chloor en pH

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld teststrips. PH-waarde moet tussen de 7.2 en de 7.6 zijn. Wij raden je aan om 7.2 aan te houden het is makkelijker de waardes op te schroeven dat lager te krijgen. Bij een te lage PH-waarde voeg je PH-plus toe en bij een hoge PH-waarde voeg je PH-min toe.

Borstel de bodem en wanden zodat de algen los komen

Daar voor zijn verschillende materialen verkrijgbaar.

Laat de pomp continu draaien en zorg dat het filter schoon is.

Gebruik chloorshock ter bestrijding van de alg. En Floc om de deeltjes die de filter niet tegen houd samen te laten klonteren.

Gebruik een afdekhoes als het zwembad niet gebruikt wordt.

Meer Tips

Bekijk onze kennisbank

Vragen?
[email protected]
+31 348 44 11 33