Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Zwembad kopen? Welk soort zwembad past bij jou?

Zwembad kopen

Het kopen van een zwembad voor in je tuin is een opwindende beslissing die een verfrissende dimensie toevoegt aan je buitenruimte. Of je nu op zoek bent naar verkoeling op warme zomerdagen, een plek om te ontspannen na een lange werkdag, of gewoon een leuke activiteit voor het hele gezin, een zwembad biedt talloze mogelijkheden voor plezier en ontspanning in je eigen achtertuin. Met de diverse opties in grootte, vormen en stijlen, kun je een zwembad kiezen dat perfect past bij jouw persoonlijke voorkeuren en ruimte.

Hoelang wil het zwembad laten staan?

Voordat je een zwembad aanschaft, is het essentieel om te bedenken hoe lang je het zwembad wilt laten staan. Als je van plan bent om het hele zomerseizoen te kunnen zwemmen, zelfs bij minder ideaal weer, is het verstandig om te kiezen voor een bad dat sterker en duurzamer is. Frame zwembaden zijn daarvoor zeker geschikt, omdat ze robuust zijn en langdurige prestaties bieden. Aan de andere kant, als je alleen van plan bent om tijdens de warme periode een zwembad neer te zetten, is het opzetten van een groot frame zwembad waarschijnlijk iets te veel van het goede. In dat geval zijn een opblaasbaar zwembad of een easy set zwembad goede opties. Deze zwembaden zijn snel opgezet en kunnen net zo snel weer worden opgeruimd, waardoor ze perfect zijn voor tijdelijk gebruik.

Hoeveel ruimte heb je voor een zwembad?

Bij het overwegen van de aanschaf van een zwembad is het ook belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in je tuin. Het is essentieel om de maximale afmetingen van het zwembad te kennen en zorgvuldig te meten welke ruimte je kunt toewijzen. Let hierbij op dat een opblaasbaar zwembad altijd uitgezet zal worden, terwijl sommige framezwembaden extra ruimte innemen vanwege hun poten. Door vooraf de beschikbare ruimte zorgvuldig te overwegen, kun je ervoor zorgen dat het zwembad perfect past en optimaal kan worden genoten zonder onhandige beperkingen.

Hoeveel budget is er beschikbaar voor het zwembad?

De prijzen van zwembaden kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type dat je wilt kopen. Een opblaasbaar zwembad is over het algemeen relatief goedkoop, maar het heeft geen lange levensduur. Aan de andere kant is een framezwembad duurder in aanschaf, maar het gaat veel langer mee. Het is belangrijk om bij het bepalen van je budget rekening te houden met de initiële kosten en de verwachte levensduur van het zwembad, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die past bij je behoeften en financiën.

Wie gaat er gebruik maken van het zwembad?

Bij het kiezen van een zwembad is het ook van belang om te overwegen wie er gebruik van zal maken. Moet het zwembad geschikt zijn voor kleine kinderen, voor het hele gezin, of wellicht alleen voor volwassenen? Het is essentieel om rekening te houden met de behoeften en voorkeuren van de gebruikers, zodat het zwembad optimaal kan worden benut. Bijvoorbeeld, als het zwembad voornamelijk bedoeld is voor kinderen, kan het verstandig zijn om te investeren in een ondieper zwembad met speelattributen, terwijl een zwembad voor volwassenen mogelijk meer gericht is op ontspanning en zwemmen. Door de gebruikers in gedachten te houden, kun je een zwembad kiezen dat perfect past bij de behoeften en levensstijl van je huishouden.

Welke verschillende soorten zwembaden zijn er?

Framezwembaden zijn verkrijgbaar in zowel ronde als rechthoekige vormen en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Door het stevige frame en de robuuste liner, die in het frame hangt en gevuld wordt met water, zijn deze zwembaden aanzienlijk steviger en duurzamer dan opblaasbare zwembaden. Hoewel het opzetten en vullen van een framezwembad meer tijd kost, hoeft dit gelukkig slechts één keer te worden gedaan. Bovendien wordt bij framezwembaden een filterpomp meegeleverd, waardoor je bij goed onderhoud het water gedurende het hele seizoen niet hoeft te verversen. Met de juiste verzorging kan een framezwembad jarenlang meegaan, waardoor het een uitstekende investering is voor langdurig zwemplezier.

  • Voordelen: Met filterpomp, duurzaam, langdurig.

  • Nadelen: Hogere aanschaf kosten, langere installatietijd.

Opblaasbare zwembaden zijn verkrijgbaar in een breed scala aan formaten, vormen en kleuren, en ze zijn snel en eenvoudig in gebruik te nemen. Je hoeft enkel het bad op te blazen, te vullen met water en je kunt direct beginnen met zwemmen! Het belangrijkste om te onthouden is dat opblaasbare zwembaden geen filterpomp hebben, dus het water moet na een paar dagen worden vervangen. Een handige tip is om bij het vervangen van het water het bad direct schoon te maken met een doek en wat reinigingsmiddel. Het is belangrijk op te merken dat opblaasbare zwembaden geen lange levensduur hebben en over het algemeen gemiddeld slechts 1 tot 2 seizoenen meegaan.

  • Voordelen: Goedkoop, snel klaar voor gebruik.

  • Nadelen: Beperkte levensduur, waterverversing nodig.

De Easy Set zwembaden zijn ontworpen voor gemak en snelheid bij het opzetten. Deze ronde 'zak' heeft een opblaasrand aan de bovenzijde, die als het ware op het wateroppervlak drijft. Hierdoor wordt het zwembad snel en eenvoudig opgezet. Een bijkomend voordeel is dat bij deze zwembaden een pomp kan worden aangesloten, waardoor het water efficiënt gefilterd kan worden voor een schoner zwem milieu.

  • Voordelen: Goedkoop, snel klaar voor gebruik, met filterpomp.

  • Nadelen: Beperkte levensduur, beperkte afmetingen.

De opblaasbare spa's, ook wel bekend als jacuzzi's, zijn een andere ervaring op zich. Deze bubbelbaden zijn gemakkelijk op te zetten en worden geleverd met een ingebouwde filterpomp die het water niet alleen zuivert, maar ook verwarmt voor extra comfort. Geniet en ontspan in je eigen tuin, terwijl zowel volwassenen als kinderen veel plezier beleven aan dit bad.

  • Voordelen: Snel klaar voor gebruik, met filterpomp.

  • Nadelen: Beperkte grootte, hogere initiële kosten.

Welke ondergronden zijn er?

Zet je zwembad altijd op een gladde en schone ondergrond. Oneffenheden zoals steentjes kunnen het zwembad beschadigen. Wij adviseren om een grondzeil of foamtegels neer te leggen om het zwembad te beschermen tegen mogelijke beschadigingen. Het gebruik van een geschikte ondergrond zorgt voor een veilige en stabiele basis voor je zwembad. Voor meer informatie over geschikte ondergronden kun je hier verder lezen.

Hoe reinig ik mijn zwembad?

Wanneer je het beschikbare budget, maximale afmeting en type zwembad hebt bepaald, is het ook belangrijk om na te denken over hoe het zwembad gereinigd dient te worden en wat je ervoor nodig hebt.

Er zijn verschillende filterpompen beschikbaar om het zwemwater te filteren, voor elke soort en grootte zwembad is er een passend alternatief. (Cartridge pomp - cartridges en filterwatten, Zandfilterpomp - zand en glasparels)

Om je zwemwater schoon en fris houden heb je naast een pomp goede reinigingsmiddelen nodig. Zoals chloor- en PH tabletten. Doormiddel van test strips kan je alle waardes goed in de gaten houden. Wij raden je aan dit meteen mee te bestellen.

Naast het gebruik van een filterpomp en reinigingsmiddelen, is het ook handig om wat apparatuur zoals bijvoorbeeld een zwembadstofzuiger, een zwembadrobot, een schepnet en/of zwembadborstels te gebruiken om overig vuil zoals bladeren en ongedierte uit het zwembad te verwijderen.

Bekijk hiervoor ook onze blog: Hoe houd je je zwembad schoon?

Zijn er nog handige zwembad extra’s?

Vergeet het bad na gebruik niet af te dekken met een afdekzeil. Hiermee voorkom je dat vuil en bladeren in het water terechtkomen, wat het schoonmaken vereenvoudigt en de waterkwaliteit bevordert. Bovendien, als je een zwembad aanschaft, wil je er waarschijnlijk ook gebruik van kunnen maken wanneer het weer iets minder zonnig is. Daarom bieden wij verschillende warmtepompen en overkappingen aan, waardoor je het zwembad ook tijdens koelere dagen comfortabel kunt gebruiken. Met deze extra's kun je het hele jaar door genieten van je zwembad, ongeacht de weersomstandigheden.

ThysToys.nl

Het kopen van een zwembad is heel eenvoudig via ThysToys.nl. Wij bieden een breed assortiment zwembaden tegen lage prijzen en met snelle levertijden. Als het gewenste zwembad op voorraad is en je vóór 17.00 uur bestelt, verzenden we het zwembad nog dezelfde werkdag. Bij ThysToys.nl streven we ernaar om het proces van het kopen van een zwembad zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken, zodat je snel kunt genieten van zwemplezier in je eigen tuin.

Meer Tips

Bekijk onze kennisbank

Vragen?
[email protected]
+31 348 44 11 33